torstai 11. lokakuuta 2012

Kokeellinen(ko) keittiö -kurpitsapasta

Kaverini jostain lehdestä luin että kesäkurpitsaa oli käytetty pastan sijasta. Säästää kaloreita ja kelpaa karppaajillekin. Tätähän piti kokeilla, tosin aioin laittaa kurkkua kaveriksi ettei olisi niin kuivaa. Noh, kurkku unohtui. Mutta tällainen vegaaneille, karppaajille ja laihduttajille sopiva ruoka syntyi;


Tarvikkeet;
1 kesäkurpitsa
1 paprika
1 purkki ananasviipaleita tai -paloja
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 kourallista punaisia linssejä
hieman kurpitsan siemeniä

Pese kurpitsa ja siivuta se juustohöylällä. Loppupala jota on vaikea siivuta pilko kastikkeeseen. Laita kurpitsoille hieman vettä ja lorauta soijakastiketta sekaan. Kiehuta kunnes Kurpitsasiivut ovat hieman läpinäkyviä. Säästä keitinvesi!

Kastike; (Tämä syntyi sellaisella "Mitä kaapista löytyy" mentaliteetilla)
Laita pilkotut kurpitsanpalat ja silputtu sipuli kuumalle pannulle ja lorauta öljyä sekaan. Itse käytän valkosipulioliiviöljyä. Paistele hetki, ja viskaa pari kourallista linssejä sekaan. Kaada ananaksesta mehu ja juo se, nannaa. Kaada ananakset pannulle. Viskaa perään kurpitsansiemeniä ja pari pilkottua valkosipulin kynttä. Kaada pienissä erissä keitinvettä pannulle ja sekoittele varovasti. Anna keitinveden imeytyä/haihtua ennen kuin lisäät seuraavan erän. Jätä joka kerta enemmän ja enemmän keitinvettä pannulle ennen seuraavaa erää ja viskaa pilkotut paprikat sekaan. Kastikkeen ei tarvitse  olla kovin vetistä kuitenkaan joten paistele kunnes koostumus on mielestäsi sopivaa. Tuhti tujaus mustapippuria, inkivääriä ja paprikaa ja kastike on valmis!

Jos haluat tuhdimman kastikkeen lisää jauhelihaa, kanaa tai liotettua soijaa/soijapaloja tms.

Koska en ole karppaaja enkä vegaani nautin annoksen juustosämpylän kera. Ja vettä kyytipojaksi. Kurpitsa pastan sijaan on... kevyttä. Soijavedessä keitosta huolimatta aika mautonta itsessään mutta kastikkeen kanssa herkullista koska vaimea maku täydentää ihanaa sipulisuutta. Loppujenlopuksi mukavan nopea ja helppo tehdä jopa minunlaisen laiskimuksenkin. Tästä riittää kahdelle isoksi ruuaksi tai neljälle jos on lisuketta. Pähkinät seassa toimisivat myös.

1 kommentti:

  1. Tuohan näyttäää hyvältä. Voisin kokeilla joskus. :)
    ET

    VastaaPoista